50 anys - Programa

12 OCTUBRE

Tothom recorda aquelles coses maques que ens han passat a la vida, aquells bons records que mai oblidarem i que et marquen per sempre. Durant aquests 50 anys per alguna o vàries raons a l’escola de ceràmica s’han generat milers d’aquestes històries boniques, raons com el plaer d’aconseguir crear allò que vols només amb un tros de terra, el viure i conviure amb altra gent que busca el mateix que tu compartint sentiments i sensacions, el lloc i un espai on sentir-te com a casa i clar el fang i la ceràmica, tant delicada tant complicada i que t’atrapa per sempre més. Per aquestes coses l’escola de Ceràmica de La Bisbal és el que és, un enorme obrador de precioses vivències que fa del camí d’aprendre una experiència inoblidable, i el fet d’ensenyar un art.

L’ART D’ENSENYAR, EL CAMÍ D’APRENDRE

L’escola fa 50 anys i aquest 12 d’octubre volem celebrar-ho fent un camí de bols que vagi de l’Escola de Ceràmica a allà on es va fundar, El Convent. 1500 metres ens separen i amb els milers de bols que totes i tots ens heu ajudat a fer durant aquests darrers mesos o aconseguirem no ho dubteu, si vols participar en la construcció del camí només has de contactar amb nosaltres a la direcció de correu 50anys@esceramicbisbal.com i et direm com fer-ho.

12 AGOST

I no parem, no parem de celebrar el cinquantè aniversari de l’Escola de Ceràmica fent-ho amb allò que ens emociona i captiva, encendre tots els forns de llenya que tenim a l’escola, una acció que no es veu gaire i que es podrà gaudir la tarda i nit del 12, i si a sobre les @femfoc fan un altre forn experimental de llenya… Ja la tenim armada, i si no tens prou de llenya i vols (en ve baixa) enfangar-te i fer bols (en be alta), tindrem l’espai de torns per ajudar-nos en l’elaboració dels vuit mil bols. Quantes coses no? Doncs alguna cosa més hi haurà, però qui vingui ja s’ho trobarà.
Recordeu que tenim servei de bar i aquest cop no cal reserva, vine quan vulguis i amb qui vulguis.
Allà t’hi esperem!

Preu del sopar 15€
Reserva sopar al correu:
50anys@ceramicbisbal.com

Escriviu el nom i cognoms de tota la gent que assistirà, amb això en tenim prou

29 JULIOL

I el 29 de juliol tornem a la càrrega amb la celebració dels 50 anys de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal, i tornem homenatjant com sempre a la ceràmica i concretament a una forma, el plat.


Durant tota la jornada i amb l’ajuda de grans professionals del torn s’intentarà fabricar un dels majors plats que mai haurem vist per aquestes terres, ho aconseguirem?


Jo de vosaltres no m’ho perdria.


I després d’aquesta animalada i per a recuperar forces, prepararem un sopar com es mereix.
Ens fiquem de ple en aquells pobles que ens van ensenyar tant de l’art de la ceràmica i on els primers plats decoratius sorgien d’ells.
Plats de grans proporcions replets de diverses exquisideses com la sèmola, la verdura cuinada o el pollastre (si així es desitja) protagonitzaran el sopar.


El 29 de juliol sopem couscous!


Una vegada sopats, Sergi Pahissa i Emilia Musial ens presenten la performance “Un vaixell de foc”. No dubteu que ens tornaran a sorprendre amb el seu nou espectacle, de foc, ceràmica, música i… Molta poesia. Un luxe comptar-hi.


Acabarem la nit escoltant i ballant la selecció de vinils que ens presentaran els DJs Espardenya Crew. Què us sembla el pla, us hi apunteu?

PROGRAMA

11:00h. Desenfornada de la cuita de ceràmica negra. Didi Heras i Josep Matés.

 

11:30h. Presentació del tret de sortida de la fabricació dels 10.000 bols que uniran l’inici de la trajectòria de l’Escola: L’art d’ensenyar, el camí d’aprendre.
Taller participatiu: Marcos Pacheco i Josep Matés.

 

12:30h. Vermut Musical amb Espardenya Crew DJ’s.

24 ABRIL

Activitat oberta a tot el públic


L’art d’ensenyar, el camí d’aprendre.
Del Convent a l’Escola de Ceràmica.


Amb el bol com a protagonista d’aquesta història, farem un homenatge a tot el llarg camí que ha fet l’escola de ceràmica de La Bisbal durant aquests darrers 50 anys; des de la seva fundació creada al Convent fins a l’actualitat.


Un llarg recorregut en el temps però no en la distancia, només els separen 1350 metres i el 9 d’octubre els ajuntarem amb una cadena de bols que vagi de l’Escola al Convent, una cadena de més de 10.000 bols, ens ajudes a fer-la? ens ajudes a fer-los?


El 24 d’abril tret de sortida per a la creació dels primers bols.


Vols fer bols? ens ajudes a tornejar-los? si vens i col·labores et prometem que acabaràs fent-los inclús de cap per baix.

PROGRAMA

17:30h. Trobada al Museu Terracota.

Inauguració del 50è Aniversari de l’Escola de ceràmica de la Bisbal. Història de la Terrissa negra a la Bisbal, per Xevi Rocas. Espai Lluís Cornellà: visionat audiovisual. Visita guiada per Didi Heras a l’antic obrador d’en Lluís Cornellà.

20:00 h. Trobada a l’entorn de la cuita de negra a l’Escola de ceràmica. Didi Heras i Josep Matés. Explicació de la tecnologia i procés de la cuita.

21:00h. Arrossada de “Tothom a taula”. Reserva el teu plat a: 50anys@esceramicbisbal.com

Projeccions audiovisual de la història de la terrissa negra.(Arxiu Museu del Càntir d’Argentona)

23:00h. Cremat. Mestre de cerimònies: Carlets

00:00h. Tancament de la cuita.

15 ABRIL

Activitat oberta a tot el públic

 

Els ceramistes Didi Heras i Josep Matés ens acompanyen amb el procés de la cuita de terrissa negra, un espectacle que no ens podem perdre!

La terrissa negra sobreviu malgrat el ritme i velocitat que vivim.

Mostra dels documentals fets a Lluís Cornellà, Didi Heras i Josep Matés sobre les cuites de terrissa negra, imatges hipnòtiques que ens faran conèixer altra manera de treballar, altra manera de viure.

Arrossada de cap vespre gràcies a @tothomataulaemporda.Aquests especialistes dels arrossos ens faran gaudir d’un exquisit arròs vegetal empordanès.

La ceràmica utilitària i el fang de La Bisbal més presents que mai.

La producció de plàstics ha de frenar i la ceràmica és la millor de les solucions.

Plat i got dels 50 anys de l’Escola de Ceràmica; peces de ceràmica commemoratives que s’entregaran a cada persona que sopi a l’escola.

I amb la llum del forn de terrissa negra com a rerefons, ens escalfarem amb un cremat d’aquells dels d’abans.

Mestre de cerimònies: Carlets

Preu del sopar+cremat+plat i got commemoratiu: 20€

Per reserves: 50anys@esceramicbisbal.com

T'informarem quan tinguem places. Deixan's un email amb el que poguem contactar amb tu.