50 anys - Programa

Preu del sopar 15€
Reserva sopar al correu:
50anys@ceramicbisbal.com

Escriviu el nom i cognoms de tota la gent que assistirà, amb això en tenim prou

29 JULIOL

I el 29 de juliol tornem a la càrrega amb la celebració dels 50 anys de l’Escola de Ceràmica de la Bisbal, i tornem homenatjant com sempre a la ceràmica i concretament a una forma, el plat.


Durant tota la jornada i amb l’ajuda de grans professionals del torn s’intentarà fabricar un dels majors plats que mai haurem vist per aquestes terres, ho aconseguirem?


Jo de vosaltres no m’ho perdria.


I després d’aquesta animalada i per a recuperar forces, prepararem un sopar com es mereix.
Ens fiquem de ple en aquells pobles que ens van ensenyar tant de l’art de la ceràmica i on els primers plats decoratius sorgien d’ells.
Plats de grans proporcions replets de diverses exquisideses com la sèmola, la verdura cuinada o el pollastre (si així es desitja) protagonitzaran el sopar.


El 29 de juliol sopem couscous!


Una vegada sopats, Sergi Pahissa i Emilia Musial ens presenten la performance “Un vaixell de foc”. No dubteu que ens tornaran a sorprendre amb el seu nou espectacle, de foc, ceràmica, música i… Molta poesia. Un luxe comptar-hi.


Acabarem la nit escoltant i ballant la selecció de vinils que ens presentaran els DJs Espardenya Crew. Què us sembla el pla, us hi apunteu?

PROGRAMA

11:00h. Desenfornada de la cuita de ceràmica negra. Didi Heras i Josep Matés.

 

11:30h. Presentació del tret de sortida de la fabricació dels 10.000 bols que uniran l’inici de la trajectòria de l’Escola: L’art d’ensenyar, el camí d’aprendre.
Taller participatiu: Marcos Pacheco i Josep Matés.

 

12:30h. Vermut Musical amb Espardenya Crew DJ’s.

24 ABRIL

Activitat oberta a tot el públic


L’art d’ensenyar, el camí d’aprendre.
Del Convent a l’Escola de Ceràmica.


Amb el bol com a protagonista d’aquesta història, farem un homenatge a tot el llarg camí que ha fet l’escola de ceràmica de La Bisbal durant aquests darrers 50 anys; des de la seva fundació creada al Convent fins a l’actualitat.


Un llarg recorregut en el temps però no en la distancia, només els separen 1350 metres i el 9 d’octubre els ajuntarem amb una cadena de bols que vagi de l’Escola al Convent, una cadena de més de 10.000 bols, ens ajudes a fer-la? ens ajudes a fer-los?


El 24 d’abril tret de sortida per a la creació dels primers bols.


Vols fer bols? ens ajudes a tornejar-los? si vens i col·labores et prometem que acabaràs fent-los inclús de cap per baix.

PROGRAMA

17:30h. Trobada al Museu Terracota.

Inauguració del 50è Aniversari de l’Escola de ceràmica de la Bisbal. Història de la Terrissa negra a la Bisbal, per Xevi Rocas. Espai Lluís Cornellà: visionat audiovisual. Visita guiada per Didi Heras a l’antic obrador d’en Lluís Cornellà.

20:00 h. Trobada a l’entorn de la cuita de negra a l’Escola de ceràmica. Didi Heras i Josep Matés. Explicació de la tecnologia i procés de la cuita.

21:00h. Arrossada de “Tothom a taula”. Reserva el teu plat a: 50anys@esceramicbisbal.com

Projeccions audiovisual de la història de la terrissa negra.(Arxiu Museu del Càntir d’Argentona)

23:00h. Cremat. Mestre de cerimònies: Carlets

00:00h. Tancament de la cuita.

15 ABRIL

Activitat oberta a tot el públic

 

Els ceramistes Didi Heras i Josep Matés ens acompanyen amb el procés de la cuita de terrissa negra, un espectacle que no ens podem perdre!

La terrissa negra sobreviu malgrat el ritme i velocitat que vivim.

Mostra dels documentals fets a Lluís Cornellà, Didi Heras i Josep Matés sobre les cuites de terrissa negra, imatges hipnòtiques que ens faran conèixer altra manera de treballar, altra manera de viure.

Arrossada de cap vespre gràcies a @tothomataulaemporda.Aquests especialistes dels arrossos ens faran gaudir d’un exquisit arròs vegetal empordanès.

La ceràmica utilitària i el fang de La Bisbal més presents que mai.

La producció de plàstics ha de frenar i la ceràmica és la millor de les solucions.

Plat i got dels 50 anys de l’Escola de Ceràmica; peces de ceràmica commemoratives que s’entregaran a cada persona que sopi a l’escola.

I amb la llum del forn de terrissa negra com a rerefons, ens escalfarem amb un cremat d’aquells dels d’abans.

Mestre de cerimònies: Carlets

Preu del sopar+cremat+plat i got commemoratiu: 20€

Per reserves: 50anys@esceramicbisbal.com

T'informarem quan tinguem places. Deixan's un email amb el que poguem contactar amb tu.